Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‬ گزارش‬ خبرگزاری‬ مهر‬ به‬ نقل‬ از‬ مرکز‬ رسانه‬ قوه‬ قضائیه، حجت‌الاسلام غلامحسین‬ محسنی اژه‌ای در نشست با اعضای شورای اسلامی شهر تهران، شهردار پایتخت و مدیران شهری با اشاره به فلسفه تأسیس شوراهای اسلامی شهر و روستا و درج این مهم در قانون اساسی و قوانین موضوعه، اظهار کرد: استفاده حداکثری از توان، تخصص، تجربه و مشارکت مردم در پیشبرد امور زیستگاه‌شان و همچنین پیشبرد سریع برنامه‏‌های‏ اجتماعی‏، اقتصادی‏، عمرانی‏، بهداشتی‏، فرهنگی‏، آموزشی‏ و سایر امور رفاهی با مشارکت مردم و شهروندان، نقطه کانونی و اصلی ایجاد و شکل‌گیری شوراهای اسلامی شهر و روستاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دستگاه قضا با برشمردن برخی شاخصه‌هایی که برای تحقق یک کلانشهر مطلوب وجود دارد، گفت: امنیت، آرامش، زیبایی، بهبود فضای زیستی، توسعه سرمایه‌های طبیعی و انسانی، ارتقا ابعاد زیست محیطی، سهولت در رفت وآمد و رفع نیازهای شهروندان از جمله شاخصه‌هایی است که وجود آنها برای تحقق یک کلانشهر مطلوب ضروری است؛ در این راستا باید ارزیابی دقیقی صورت گیرد که چه میزان از این شاخصه‌ها در کلانشهر تهران محقق شده است و به هر میزان که در این موارد ضعف و نقصان وجود دارد باید برای خدمت به مردم در جهت رفع این ضعف‌ها و نقصان‌ها، تلاش و مجاهدت صورت گیرد.

رئیس عدلیه خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر تهران و مدیران شهری پایتخت این مهم را نیز یادآور شد که قدر فرصت موجود برای خدمت به مردم و شهروندان را بدانند و از فرصت‌سوزی‌ها که در مقاطعی گریبانگیر دستگاه‌های مختلف کشور شده است، بپرهیزند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به موارد و موضوعات مطرح شده از جانب اعضای شورای اسلامی شهر تهران و شهردار و مدیران این کلانشهر از جمله ضرورت ایجاد و اصلاح قانون و اصلاح رویه‌ها در برخی از زمینه‌های مرتبط با مدیریت شهری و همچنین ارج نهادن به تصمیمات و مصوبات تخصصی شورای شهر و شهرداری در شوؤن مختلف مدیریت کلانشهر تهران، اظهار داشت: با توجه به محدودیت زمانی و سایر محدودیت‌های موجود، ضرورت دارد برای رفع مسائل و مشکلات کلانشهر تهران و همدلی و هم‌افزایی با یکدیگر در جهت غلبه بر این مسائل و مشکلات در راستای خدمت‌رسانی مطلوب‌تر به شهروندان، به اولویت‌بندی مسائل و موضوعات مبادرت ورزیم و معیارهای این اولویت‌بندی را نیز تعیین کنیم.

«داشتن درک و تشخیص مشترک در قبال مسائل و چالش‌های مرتبط با اداره کلانشهر تهران» توصیه دیگر رئیس قوه قضائیه خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری پایتخت بود؛ قاضی‌القضات در همین رابطه یادآور شد که چنانچه فهم و درک مشترکی درخصوص موضوعات و چالش‌های مرتبط با اداره شهر وجود نداشته باشد، پیشبرد امور جهت رفع چالش‌ها با اخلال مواجه می‌شود.

رئیس عدلیه بر آمادگی دستگاه قضائی برای ایجاد شورای حل اختلاف مخصوص امور مربوط به مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: قوه قضائیه این آمادگی را دارد که بر حسب ضرورت، یک شورای حل اختلاف دیگری، جدای از شورای حل اختلاف موجود، با یک ترکیب خاص، متشکل از متخصصین و آشنایان به حوزه مدیریت شهری ایجاد کند.

رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به مقوله اهمیت توسعه پایدار شهر تهران، بیان داشت: ما در دستگاه قضائی این آمادگی را داریم که در راستای نیل به توسعه پایدار کلانشهر تهران، ضمن تشکیل کارگروه‌های مشترک با اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری پایتخت، نسبت به احصاء مسائل و مشکلات و اصلاح قانون و رویه‌های مرتبط با مدیریت شهری، اقدامات و ترتیبات لازم را اتخاذ کنیم.

رئیس عدلیه در همین زمینه، مشخصاً برخی از مراجع و مراکز قضائی از جمله «سازمان بازرسی»، «دیوان عدالت اداری»، «دادگستری و دادستانی تهران»، «معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم» و «سازمان ثبت اسناد» را مکلف کرد تا به منظور برگزاری نشست‌های مشترک با اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری پایتخت در راستای تشکیل کارگروه مرکزی احصاء مسائل و مشکلات و اصلاح قانون و رویه‌های مرتبط با مدیریت شهری، اقدامات مقتضی را به عمل آورند.

«ضرورت صیانت از مجموعه و نیروها»؛ توصیه مهمی بود که حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر تهران و مدیران شهرداری پایتخت مطرح کرد؛ رئیس عدلیه در همین زمینه گفت: چنانچه جایگاه قوه قضائیه یا شورای شهر یا شهرداری یا هر نهاد و دستگاه دیگری در افکار عمومی بشکند، امور و مسئولیت‌های دستگاه مربوطه به سختی پیش خواهد رفت و مردم آنطور که شایسته است همکاری نمی‌کنند؛ لذا این جایگاه‌ها باید مصون بمانند و مصون ماندن آنها نیز در گروی «اهتمام نسبت به جلوگیری از رخنه شیطان‌صفتان»، «نظارت بر زیرمجموعه» و «اتخاذ تصمیمات پخته، تخصصی و پایدار» است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ضرورت رسیدگی به تخلفات و جرایم و برخورد با مفاسد در بخش‌های مختلف، اظهار کرد: علاوه بر مقوله رسیدگی به تخلفات و جرایم و برخورد با مفاسد، موضوع مهم دیگر، جلوگیری و پیشگیری از پیدایش مفاسد و ایجاد لغزش‌ها در دستگاه‌ها و سازمان‌ها است.

وی در همین راستا افزود: بعضی از مقاطع ملاحظه می‌شود که بیش از آنچه در یک دستگاه یا نهاد عیب و ایراد یا خدایی‌ناکرده لغزش باشد، در ذهن مردم تلقی نسبت به وجود نقطه ضعف یا فساد در دستگاه یا نهاد مربوطه وجود دارد و این احساسِ به شدت نامطلوبی است و می‌تواند در پیشبرد امور و همکاری و تعامل مردم خلل ایجاد کند.

رئیس عدلیه ادامه داد: در چنین شرایطی، فرد هنگام مراجعه به دستگاه مربوطه، در نخستین گام به این فکر می‌افتد که چگونه راه خلاف و اصطلاحاً پارتی را برای پیشبرد کارش بیابد؛ علی‌ایحال وقتی این احساس غلط در مردم ایجاد شود، به تدریج این تلقی بوجود می‌آید که غیر از راه خلاف، مسیر دیگری وجود ندارد؛ در اینصورت خروجی کار پیشاپیش معلوم و مشخص است؛ لذا صیانت از زیرمجموعه و صیانت از خودمان به عنوان متولیان و مسئولان امر، و همچنین تبیین‌درست‌مسائل برای مردم‌مقوله‌ای بسیار حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: چنانچه یک مسئول انضباط اداری نداشته باشد و وقت‌شناس نباشد و به غیر از مسئولیت اصلی به کارهای متفرقه دیگری مشغول باشد، به تدریج و به مرور زیرمجموعه او نیز همین رویه را در پیش می‌گیرد و از همین نقطه است که ناکارآمدی و آسیب در مجموعه پدیدار می‌شود.

محسنی اژه‌ای در پایان سخنانش در جریان این نشست تاکید کرد: امروز مردم از نهادهای مختلف نظام و هر سه قوه و دستگاه‌های عمومی کشور این انتظار و توقع را دارند تا در راستای هم‌افزایی ظرفیت‌ها و بسیج امکانات عمل کنند و برای غلبه بر مشکلات، بیش از پیش همدلی و همفکری داشته باشند.

کد خبر 5497847 مهسا شمس

منبع: مهر

کلیدواژه: دیوان عدالت اداری حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای قانون اساسی رئیس قوه قضاییه شهرداری تهران شورای شهر تهران آلودگی هوا آتش نشانی میراث فرهنگی علیرضا زاکانی کمیته امداد امام خمینی مسمومیت احتکار مهدی چمران سازمان محیط زیست شهر تهران جلال ملکی قوه قضاییه اعضای شورای اسلامی شهر تهران مدیران شهری پایتخت شورای حل اختلاف رئیس قوه قضائیه مسائل و مشکلات کلانشهر تهران اسلامی شهر مدیریت شهری شهر تهران رئیس عدلیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۴۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستر واگذاری امور به مردم فراهم شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای عصر امروز در نشست شورای اداری استان هرمزگان، با اشاره به پیشرفت‌های تحقق یافته در استان اظهار کرد: پیشرفت‌های قابل مشاهده حاصل تلاش مردم و مسؤولیا و حاکم بودن همدلی و هم‌افزایی بین دستگاه‌های مختلف است هر چند که به هیچ عنوان نباید به این حد اکتفا کنیم.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور افزود: با توجه به ظرفیت‌هایی که در هرمزگان وجود دارد و همدلی بسیار خوبی که در استان حاکم است؛ بسیار بیش از این‌ها می‌توان به پیشرفت دست پیدا کرد.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: همه منافع این استان مختص به هرمزگان نیست بلکه بخشی از منافع استان ملی است از این رو باید تحرک بیشتری در استان داشته باشیم چرا که زمان و فرصت‌ها به سرعت در حال گذر هستند.

محسنی اژه‌ای، عنوان کرد: امروز از سال ۱۴۰۳ بیش از ۴۰ روز گذشته است و بقیه زمان نیز به همین سرعت خواهد گذشت از این رو باید تلاش خود را دو چندان کنیم.

وی عنوان‌کرد: باید با حضور میدانی و لمس دقیق مشکلات مردم برای رفع مسائل چاره جویی کنیم؛ با نشستن در اتاق‌ها و دریافت گزارشات نمی‌توانیم همه مسائل را آن طور که باید و شاید حل کنیم از طرفی هم اگر به صورت هدفمند میان مردم حضور پیدا نکنیم و صرفاً به دنبال کارهای تبلیغاتی باشیم برکتِ خدمت به مردم را از دست خواهیم داد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: مشارکت مردم با حرف‌زدن اتفاق نمی‌افتد بلکه باید بسترهای مشارکت مردم تعریف شود و زمینه‌های آن فراهم شود.

محسنی اژه‌ای، عنوان‌کرد: دولت و حاکمیت باید تصدی‌گری خود را در موضوعات مختلف کاهش دهد اما حمایت، نظارت و هدایت خود را افزون کند و کار را به مردم واگذار کند که این مهم نیاز به تلاش مضاعف دارد.

وی با اشاره به مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف افزود: مردم در مقاطع مختلف هر کجا که لازم بوده پای کار آمده‌اند و با وجود اینکه مشکلاتی دارند همیشه در صحنه بوده‌اند از این رو شما مسؤولیا وظیفه دارید مشکلات مردم را حل کنید و در این امر نیز باید تسریع کنید چرا که زمان به سرعت می‌گذرد.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه برخی تحولات در صحنه جهانی و منطقه‌ای جایگاه نظام جمهوری اسلامی را در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای ارتقا داده است، گفت: باید از این فرصت پیش آمده بهره بگیریم و ارتباطات وثیق و تعریف شده خود را با کشورهای منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای توسعه دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، با تاکید بر اینکه موضوعات فرهنگی، اقتصادی و امنیتی بر یکدیگر تأثیر و تأثر دارند، افزود: توجه به امور فرهنگی از اولویت‌های مهم جامعه است و در این زمینه نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند بلکه همه دستگاه‌ها حتی شهرداری‌ها و بخشداری‌ها و وزارتخانه‌های مختلف نیز باید به امور فرهنگی توجه کنند.

رئیس قوه قضائیه قاچاق را یکی از مشکلات کشور دانست و بیان کرد: ناترازی در تولید و مصرف سوخت با قاچاق موجود در کشور همخوانی ندارد و باید تلاش کنیم این مشکل را رفع کنیم.

کد خبر 6095276

دیگر خبرها

  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری، اساسی ترین مسئله شوراها
  • رئیس قوه قضاییه: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • بستر واگذاری امور به مردم فراهم شود
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • کمتر از ۳ درصد لوایح شهرداری قزوین عودت داده شد
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهری را عملیاتی کند
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • تغییر ۲۱ شهردار و شورای شهر نسیم‌شهر در ۴ سال
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین